Syftet med loggboken är att ge din handledare en god inblick i din process och ge en bättre förståelse för vem som gör vad samt vilka erfarenheter och lärdomar du får ut av att arbeta med dig själv och dina medarbetare.
Den loggbok kan innehålla,
- Vecka, dag och datum.
- Aktivitet [vad har du/ni gjort].
- Tid [hur lång tid tog momentet].
- Vem [vem närvarade].
- Att göra [din handlingsplan].
- Problem [vilka problem uppstod].
- Lösning [hur löstes dina problem].
- Kommentar [vad har du lärt dig].
Skriv för framtiden
Erfarenhetsmässigt vet vi att "alla" ungdomar gillar att plocka upp sin loggbok efter något år och läsa om sig själv. Det är en del av din historia. Tänk att få lämna över den till dina barn en gång i tiden. De kommer att älska att läsa om mamma eller pappa i sina ungdoms år.
Det innebär
Börja alltid varje "skrivtillfälle" med dagens datum. Berätta allmänt vad som händer i företaget och hur det går för företaget. Din individuella utveckling kräver en löpande utvärdering.
- Vad har gått bra respektive dåligt?
- Varför har det gått bra eller dåligt?
Värdera din egen insats. Allt kanske inte beror på olyckliga tillfälligheter? Vad kunde du/ditt företag ha gjort annorlunda? Om det uppstår problem, hur löser du/ni dem? Vad har du lärt dig?
Var så saklig och objektiv du kan.
Skriv om dina tankar, känslor och funderingar. Om du vill berömma dig själv, gör det. Var ärlig mot alla inblandade, även dig själv. Se din loggbok som ännu ett verktyg i din individuella utveckling. Tänk också på att utvärdera,
- Vad har gått bra resp dåligt?
- Varför har det gått bra eller dåligt?
- Värdera din egen insats.
- Allt kanske inte beror på olyckliga tillfälligheter?
- Vad kunde du/ditt företag ha gjort annorlunda?
- Om det uppstår problem, hur löser du/ni dem?
- Vad har du lärt dig?
Läs mer! - loggboken » |